Actiuni SUA si UE - piata: NASDAQ / NYSE / AMEX / XETR

Calendar economic SUA

NYSE este prescurtarea de la New York Stock Exchange, fiind principala bursa de valori din SUA fondata in 1795 si activa din 1817.
AMEX este prescurtarea de la NYSE American, fiind piata bursiera secundara de valori din SUA, cu reguli mai putin stricte decat NYSE.
NASDAQ este prescurtarea de la National Association of Securities Dealers Automated Quotations, fiind bursa de valori din SUA cu cele mai multe tranzactii la momentul actual.
CBOE este prescurtarea de la Chicago Board Options Exchange, fiind prima bursa de optiuni din lume, creata in 1973, cu suport actiuni cotate pe bursele din SUA.
XETR este prescurtarea de la Deutsche Börse Frankfurt, bursa din Germania, Frankfurt.
Sfatul este ca incepator sa investiti in companii mai cunoscute, mari. Pe masura ce capatati mai multa experienta, incercati sa va diversificati portofoliul. Scopul initial este conservarea capitalului initial pentru a avea timp sa invatati si sa ajungeti profitabili pe termen lung.
Pentru a vedea cum evolueaza toata bursa, se formeaza indici de actiuni, adica se face o medie compusa din pretul principalelor actiuni cu anumite proportii de participare pentru fiecare. Mai multe sfaturi personale despre cum sa investiti aici: Cum investesc la bursa?
Standard & Poor's 500 - S&P500 este indicele principal al bursei NYSE si mai jos puteti vedea grafic variatia pretului din ultima perioada, pana la 5 ani in trecut. SPX este un ETF ce urmareste compozitia S&P500 si se poate tranzactiona, iar SPY este 10% din SPX pentru a putea fi mai accesibil pentru tranzactii.
Pe bursa, fiecarei societati i se asociaza un simbol, o prescurtare de la numele societatii de obicei. De exemplu F pentru FORD, sau M pentru Macy's
Mai jos se pot vedea simboluri pentru mai multe societati listate iar din Cautare/adaugare sau accesare simbolurilor aferente, se pot accesa pagini cu grafice pentru fiecare actiune in parte.

Linkuri utile pentru bursa din SUA:
- Estimari si grafice pentru toate actiunile cotate in SUA si rezultate pe calendar: www.estimize.com
- Jurnal de tranzactionare automat cu grafice si analize, legat direct la contul brokerului: www.tradesviz.com


Actiuni NYSE / NASDAQ / AMEX / XETR


Selecteaza actiunea pentru detalii si grafic analiza tehnica. Actualizarea paginilor actiunilor se face periodic.
  AAPL     ADBE     AMD     AMZN     AVGO     BIDU     C     DAX     DBK     DIA     DIS     F     GLD     GM     GOOG     GOOGL     IBM     INTC     IWM     M     MCD     META     MS     MSFT     MU     NET     NVDA     PATH     PFE     QQQ     SLV     SPY     TLT     TSLA     ZPRV  

Grafic si analiza tehnica indice NYSE - S&P500

Pe grafic sunt deja trasate:
  • Benzi Bollinger de 20, 2, cu albastru si portocaliu central, care reprezinta a doua deviatie standard de la media pretului actiunilor din ultimele 20 de zile de tranzactionare, aproximativ o luna de zile. Benzile intre care se afla pretul in 95% din timp.
  • Media mobila de 9 zile - care reprezinta media pretului in ultimele 9 zile de tranzactionare, aproximativ ultimele 2 saptamani.
  • MACD - Moving Average Convergence Divergence - Este interpretat in mai multe feluri si semnaleaza momentele de schimbare de trend. Este folosit si pentru a estima puterea cumparatorilor, respectiv a vanzatorilor, in anumite momente.

Ultimele 5 mesaje de pe forum ce contin textul: "SPX" sunt:

Participa la discutii! Autentificare Forum Bursier

context 2023-05-18 21:46:57 - Cristian: Mai face SPY / SPX un test spre 420 / 4200... azi nu a reusit decat sa se apropie.
context 2023-09-19 21:01:36 - buber: ciudate ponderile in indicele asta Aero https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Indices/IndicesProfiles.aspx?i=BETAeRO
context 2023-09-22 17:50:45 - buber: https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Indices/IndicesProfiles.aspx?i=BETAeRO
context 2023-10-27 12:48:00 - Cristian: era un suport la 4200 spx care a fost depasit ieri asa ca deja se discuta de posibilitatea de a ajunge spre 4000. As spune ca inca nu a reinceput trendul crescator ci ma astept cel putin sa mai testeze minimul de anul trecut. In functie de cum o sa fie contextul atunci o sa vedem daca se duce si mai jos. Dar mai este apa de curs pana atunci ca la h2o sa produca curent.
context 2024-04-03 12:41:40 - Cristian: Catalinin, m-am uitat cat ar costa un call pentru spy, un etf care acopera toata bursa sua, similar cu s&p500 - spx, dar impartit la 10 ca sa fie mai accesibil. Si un call costa 5162 usd pentru 20 iunie 2025 cu strike de 520. Cat o sa fie bursa americana peste 443 de zile ... :smile: :) greu de spus, dar ar trebui sa fie mai mare de 520+51.62 deci 572 pe spy ca sa incepi sa castigi. Pare fezabil. In mai 2023 spy era pe la 420. Si nu am blocat 52000 usd ci decat 5162. Un contract call contine 100 de actiuni, pentru cei care nu au avut treaba cu derivatele pana acum.Acasa | Cum investesc? | Actiuni Romania | Actiuni SUA si UE | Calendar Economic | Optiuni | Forum Bursier | Curs valutar | Harta | Contact 
(c) Copyright 2008. Toate drepturile rezervate . FB